Wie heeft dit bedacht?

Een verantwoording voor een bizarre fietstocht, mei 2014

Geen kettingIk zou het zelf niet bedacht hebben. Zo reageer ik altijd op blije eikels die iets te enthousiast aanslaan op onze fietstocht van Katwijk (mi casa) naar de casa van mijn rentenierende vriend in Xaló, een dorpje onder Valencia (Spanje), een slordige 2500 kilometer verderop.
Van fietsvakanties herinner ik me de verhalen van een vriendin, die in Schotland urenlang huilend in een bushokje doorbracht. Of van een andere vriendin die haar zwaar bepakte rijwiel in Chili dagenlang door het mulle zand moest duwen. Daar waren zelfs dia’s van, geschoten door een hardvochtige vriend met een avontuurlijke inborst.
Die vriend heeft mij er eigenlijk ingerommeld. Of was het mijn vrouw? Toen hij het plan opvatte om in Nederland een vakantiefiets van Santos te kopen en er vervolgens op naar huis te fietsen, veronderstelde zij in elk geval dat ik het vast wel leuk zou vinden om met hem mee te gaan.
Dat idee moest een paar dagen landen. En daarna had ik nog wel een voorwaarde. Ik ga niet kamperen, maar wil elke avond mijn zeemleren broek afstropen in een fatsoenlijk hotel. Een mail van mijn hoofdredacteur met de vraag hoe ik van mijn stuwmeer aan vrije dagen af dacht te komen, deed de rest.
We fietsen van Katwijk naar Xaló, vanaf maandag 5 mei tot…. nou ja, tot wanneer we er zijn. Met honderd kilometer per dag en af en toe wat toeristisch oponthoud, ligt een week of vier voor de hand. Maar het kunnen er ook vijf worden. We zien wel.
Onthoud in elk geval dat ik het niet heb bedacht.

Santos fietsen

Advertenties

47 comments

 1. Wij hadden dit ook niet kunnen bedenken toen we je in 2011 na je ‘aorta-oparatie in de rolstoel naar het vliegveld van Cardiff brachten. Ik ben supertrots op je en op dat kleine vriendje van je en ga dit blog met iedereen die ik ken delen. Have fun en speel niet met je 2e leven!! Een dikke kus van je oudste zus x x x x

 2. Een hele fijne fietsreis toegewenst. Dat is het mooie van fietsen, ‘je ziet zoveel meer’. Geniet mannen, kom weer heel thuis!

 3. Hallo ome Edwin en Dick,
  Ook vanuit Apeldoorn worden jullie gevolgd door een aantal leden van de fanclub.
  Veel plezier, mannen!

  Paul en Lianne

 4. Naar het voorbeeld van Dirk Jan Roeleven? Met zijn nieuwe fiets van Italië naar Nederland. Hij zat weliswaar meer in de trein dan op het zadel, maar schreef er wel een bestseller over. Succes, gasten! We’ll keep you guys in the gates….

 5. Tsja…. als ik vroeger een rare streek had uitgehaald en door mijn ouders ter verantwoording werd geroepen, maakte ik het er alleen maar erger op als ik mij verdedigde met ‘dat was niet mijn idee, maar van mijn vriend’… Daar kwam ik echt niet mee weg…
  Dus Dick, maar natuurlijk ook Edwin; heel mooi plan! Veel plezier en goede reis!

 6. Wat een onderneming…..heel veel plezier, succes en veilige kilometers toegewenst!
  Leuk dat we jullie kunnen volgen via dit blog. Geniet ervan Dick en Edwin!!

  Groet, Piet & Joke Prins

 7. Beste Dick vaak plaag ik je op Twitter maar wat je nu gaat doen…. RESPECT!!!
  Wens je een goede reis en geniet!!

 8. Wat een avontuur! Verpak de iPad wel goed in de fietstas! Zonde als het scherm aan gruzelementen zou gaan. Niet voor die iPad, maar voor ons.

  1. Ja, de iPad zit goed verpakt. We gaan Frankrijk ontdekken op de fiets. Over een uurtje gaan we weg en pakken de route op in Leiden bij de krant van Dick.

 9. Dat je er nu al plezier in hebt blijkt dat je erover schrijft! Heel veel plezier en genietse! Vergeet de foto’s niet…

 10. Bekend omgeving! Vanuit Pijnacker allemaal plaatsen, die we met de fiets deden. Vandaag toch maar met Transavia weer terug gegaan naar ES. Wij volgen jullie met respect. Heel veel succes en plezier!

 11. Zo te zien op de foto bij de moerdijk brug wind tegen. Ben benieuwd uit naar jullie ervaringen onderweg
  Ga vrijdag ook naar Spanje, maar wel met de vlieger. veel succes willem

 12. Veel plezier en geniet niet alleen van de kilometers maar ook van de prachtige omgeving en de steden, zoals bijvoorbeeld Chartres. Nog een paar dagen dan komen jullie door de wijnstreken..Ik fietste een paar jaar geleden deze route naar Santiago de Compostela.

 13. Heerlijk om je dromen waar te maken in regen,zon en wind tegen.Heel veel plezier en mooie ervaringen.Vanavond zelf met jullie stukjes en foto’s dat vrijheidsgevoel ervaren.Succes heren!Mooi!

 14. Op vrijdag 16 mei kwamen jullie onderweg naar Angouléme door een dorpje . Bij de foto schreef je dat je geen idee hebt welk dorp het is. Het plaatje kwam mij bekend voor. In 2008 heb ik hier ook even staan kijken. Het dorp heet Nouaillé-Maupertuis. Door het grote aantal kilometers dat jullie fietsten hebben jullie niet kunnen genieten van steden als Poitiers en Charroux. Mannen, niet alleen scheuren maar ook hier en daar eens rondkijken! Dat mag op jullie leeftijd. Vriendelijke groet. Dick Walraven,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s