Dashboardweb

 Quo Vadis

Dinsdag 6 mei 2014

De vraag kwam van een vrouw – een buurvrouw om precies te zijn – maar had ook gesteld kunnen worden door een van gemiddeldegeilheid overlopend lid van onze fietsclub in Katwijk. ,,Hoe hard rijden jullie nou gemiddeld? 35 of zo?” Zelf bezit ze een E-bike en ze werd wel eens ingehaald door van die kerels in net zulke pakjes als wij.
Vandaar.
Ik begon uit te leggen dat een Santos Travelmaster net zo min met een racefiets is te vergelijken als een vrachtwagen met een Formule 1-racer. Met twee tassen bij het voorwiel, een stuurtas en twee achtertassen aan de bagagedrager halen wij op de vlakke weg met niet teveel wind tegen een kruissnelheid van pakweg 20 kilometer per uur. En als we gek doen, in de stromende regen en de stal in zicht, 25. Maar het gemiddelde ligt de afgelopen twee dagen op 17, 18 kilometer en een beetje. We rijden toeristisch, stoppen voor foto’s, drinken een biertje, maken een praatje, stoppen wel eens een paar tosti’s naar binnen op een mooi terras en raadplegen geregeld het naslagwerk van Clemens Sweerman over de Jacobsroute als de Garmin met de opgeslagen route ons in verwarring brengt of we bij een zoveelste Belgische wegopbreking komen te staan. Eenmaal over de grens lijkt het budget voor wegonderhoud uitgerekend in deze weken te worden opgemaakt. ,,De verkiezingen komen eraan”, legt fietsvriend Marc uit, die ons in Lier oppikt voor een gastvrij verblijf in zijn woning in Kampenhout. ,,Het dondert niet welke verkiezingen, maar de politici trekken hier alles uit de kast om het volk gunstig te stemmen.”
Dus moesten we bij Zandhoven een andere brug zoeken om het Albertkanaal naar Lier te passeren. En waren we daarvoor in Hoogstraten gestopt om een aardbeienautomaat te fotograferen. En de sluisjes langs het wonderschone riviertje de Mark. Een mooi boerderijtje in het Pulderbos. Terwijl Edwin de spiegelreflexcamera weer terug stopt in zijn tassen, rijd ik meestal langzaam door. Ook dodelijk, voor het gemiddelde.
Ik voel de teleurstelling van mijn buurvrouw en hoor de hoon van mijn gemiddeldegeile maten van de fietsclub. Maar zo haal je op een dag echt niet meer dan 17 of 18 kilometer in het uur.

Door op een van de onderstaande foto’s te klikken kom je in de serie.

 

 

 

Advertenties

4 comments

  1. Heren! Het is bijzonder leuk om de reis zo te volgen. Prachtige foto’s, blijf er de tijd voor nemen. Wat kan je die gemiddelde tijd nou schelen. Twee Garmins aan het stuur? Salarissen bij LD toch aan de hoge kant 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s