Parijsborat

 Zondag in Parijs

Zondag 11 mei 2014

Het is dat we er niet voor open staan, maar anders zouden we elke dag wel een paar keer verkering kunnen hebben. Met twee leuke Amerikaanse meisjes op een terras, die het maar wat ‘amazing’ vinden dat twee mannen van zekere leeftijd zomaar van Nederland naar Spanje fietsen. Of met een rossige Amerikaan, die eerst een paar keer verlegen rond onze fietsen drentelt, en dan bekent dat hij de enige niet-Nederlander met een Santos-bike is. Of met een mevrouw – wij vermoeden de zus van Borat – uit Kazachstan, die we voor de Notre Dame op het zadel van mijn fiets moeten helpen waarna haar man dit beeld met een iPad vastlegt. Zijn wederhelft gilt erbij als een Japanse pornoster, zo mooi vindt ze het allemaal.
En dat terwijl wij naar Parijs kwamen voor de andere bezienswaardigheden. Zo’n zondag op de fiets in de Franse hoofdstad is goed te doen. Zelfs de weg ernaar toe is mooi: bijna twee uur rijden we langs het Canal de l’Ourcq dat ons bijna op het Place de la Republique – aan de rand van het centrum – afzet. Joggend Parijs gebruikt de lommerrijke paden aan weerszijden van de waterverbinding om hijgend en rochelend de nieuwe week te beginnen. Maar één keer hoeven we in het regenpak om een wolkbreuk te trotseren; de andere hoosbuien duren niet langer dan een paar minuten wachten in een portiek of onder een boom. Daarna breekt de zon weer door. Over fietspaden, voetpaden, parkstroken en grasvelden, tegen het verkeer in, met de stroom mee – het maakt ons allemaal niet uit – rijden we in hoog tempo de belangrijkste attracties af: Centre Pompidou, Notre Dame, Eiffeltoren, Dôme des Invalides, de brug met de slotjes en nog zowat van die reisgidsklassiekers.
En overal waar we stoppen voegen we voor toeristen, dagjesmensen en autochtonen met onze aanwezigheid wat toe aan de schoonheid en aantrekkelijkheid van de stad.

(Ja, als ik niet meer mag zaniken over 760 kilometer met windkracht 5 tegen, gooi ik het maar over een andere boeg.)

Advertenties

8 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s