IMG_1768-002

Fawlty Towers

Woensdag 14 mei 2014

Ibis-ToursDenk maar niet dat we er zijn, als we na een slopende etappe het einddoel van die dag bereiken. Soms hebben we nog geen hotel gereserveerd omdat we niet kunnen inschatten hoe zwaar het is, en hoe ver. In die gevallen rijden we eerst doelloos rond in het centrum, in de hoop ergens op een lichtreclame van een logiesverstrekker binnen ons budget te stuiten. Vandaag, in Tours, was dat gemakkelijk. Bij de kathedraal ontmoetten we een Nederlands echtpaar. In welk hotel logeren jullie?, vroeg mijn rentenierende vriend. Kijk, dan weet je meteen wat. Maar andere keren duurt het een half uur tot een uur voordat we iets van onze gading vinden. Ook als we wél hebben gereserveerd, gaat het niet van een leien dakje. Soms halen we de bestemming niet, vanwege slagregens, harde wind tegen of ander ongemak. En moeten we vanuit de concurrent annuleren, al dan niet met extra kosten. En als we het wél halen, kan er ook nog van alles misgaan. We kunnen het (eerst) niet vinden of staan – zoals gisteren, in Orléans – voor de deur van een ander hotel dat toevallig (?) op precies hetzelfde adres (echt waar!) in dezelfde stad zit, maar wel een paar kilometer verderop.
Om in te checken hebben we altijd dezelfde routine: ik waak buiten bij de fietsen, Edwin gaat naar binnen (met mijn ID-kaart, want ik heb vaak gereserveerd) om de formaliteiten af te handelen, te vragen waar we de fietsen kunnen stallen, of we twee bedden kunnen krijgen, wat de code van de wifi is, en meer van die  fijne weetjes. Gisteren – bij het verkeerde hotel in de verkeerde straat in de goede stad – kwam hij na vijf minuten ook nog mijn iPhone halen, om de receptionist van het verkeerde hotel er met de reserveringsbevestiging toch nog van te overtuigen dat we op de goede plek waren. Daarna dropen we af, naar de concurrent, die we na enig zoeken inderdaad vonden, om er daar achter te komen dat mijn ID nog bij de receptie van het vorige hotel lag. De tassen konden we bij het goede hotel achterlaten, daarna op de fiets naar het verkeerde hotel voor mijn ID. Toen terug naar het goede hotel, waar we van een zo uit Fawlty Towers weggelopen manager te horen kregen dat we onze fietsen konden stallen in een openbare parkeergarage, een paar kilometer verderop. Daar aangekomen, bleek ons hangslot nog in de tassen te zitten die al in het hotel stonden.
Nee mensen, dat u niet denkt dat dit vakantie is.
Vandaag overigens wel heerlijk gefietst, van Orléans naar Tours, lekker vlak langs de Loire, windje schuin in de rug, bijna 130 kilometer. Maar hier, in het Ibis Tours Centre, bleek ons kamerpasje eerst niet te werken (weer vier etages naar beneden), hadden we gedoe met de wifi en lag er maar één handdoek in de badkamer.
Vergeleken met gisteren was dat klein bier, inderdaad.

Advertenties

5 comments

  1. Ja Edwin kleine dingetjes blijf je houden, Franse Hotels zeg me wat, we webben 40 jaar Frankrijk doorkruist
    maar fantsoenlijke hotels zijn op vingers van een hand te tellen.,maar jullie naderen Spanje en daar gaat het beter als je de coll du somport over bent, betere hotels betere restaurants en betere prijzen.

    Bon camino

    1. Het landschap is hier prachtig en de route erg mooi. Maar ik verlang er echt naar om weer met Spanjaarden om te gaan. En naar de Spaanse prijzen van het eten en het bier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s