IMG_1835-001

Rustig aan

Vrijdag 16 mei 2014

De allergrootste leugen van een fietser begint met: Vandaag doen we rustig aan… Ik fiets al een jaar of veertig, dus ik ken mijn pappenheimers. Zodra die gasten een helm opzetten, raken ze 75 procent van hun verstandelijke vermogens kwijt. Vandaag deden we dus rustig aan, na twaalf etappes en een slordige 1200 kilometer op de teller. Er was geen denken aan dat we helemaal zouden doorrijden naar Angoulême, zo’n 140 kilometer van Poitiers. We zijn oude, zieke mannen. Er is een grens aan wat onze broze lijven aankunnen. Maar op 80 kilometer in Nanteuil-en-Vallée was het pas half vier en het enige hotel in de wijde omtrek lag acht kilometer van de route. Elk Frans gehucht heeft een camping, maar met de ontvolking van het platteland zijn logiesverstrekkers dun gezaaid. In de meeste gevallen moet je doorrijden naar een (middel)grote stad om het moede hoofd te kunnen neervlijen op een kussen. In ons geval Angoulême, nog zo’n zestig kilometer verderop. De wind, die vanmorgen een beetje uit oostelijke richting blies, hielp mee door aan te wakkeren tot kracht 5 en recht in de rug te blazen. Verder was het onbewolkt en stoofde het zonnetje ons kreeftgaar. Alleen nog even afrekenen met 1100 venijnige hoogtemeters op een zware fiets met bepakking, een ‘Centre Ville’ met een reeks drukke voorsteden en voilá, om een uur of acht stonden we voor de deur bij hotel Orléans (!) in Angoulême. Maar weet je wat? Morgen doen we rustig aan.

 

 

 

 

 

Advertenties

8 comments

  1. Lang geleden maakten wij ongeveer dezelfde tocht maar wel met het busje. Jullie maakten op 14 mei de foto van de brug van Beaugency dat deden wij op 15 mei toen was het alleen 1990 . Ook jaren later is het nog genieten en zeker met jullie verslag erbij.
    Allebei een knuffel van ons.

    1. Lieve ouders, wat leuk! Dat wist ik niet. Vandaag 95 kilometer gefietst. Morgen gaan we maar een klein stukje fietsen. Prachtig weer en nog steeds wind mee!

      Liefs van ons beiden!

  2. Dick: Heb even navraag gedaan bij een WordPress deskundige. Die vertelde mij dat ik op de (overigens nauwelijks zichtbare) datum onder je weblog moest klikken. Een beetje omlaagscrollen en voila: er is een comment mogelijkheid! Kan mij voorstellen dat niet iedereen dat zo maar vindt. Bon Camino !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s