IMG_2044-001

Daar komt de ooievaar

Zaterdag 24 mei 2014

IMG_2053-001Een nestelende ooievaar. Dat mag wel in de krant. Ja, zo wordt er bij ons in Nederland nog steeds geredeneerd. We maken het die beesten eerst zo gemakkelijk mogelijk. Een hoge paal in een rustig weiland. Wagenwieltje erop spijkeren. Misschien alvast een stapeltje takken neerleggen. En dan maar hopen dat die verwende krengen erop gaan zitten. En als dat gebeurt, dan mag het in de krant. Hier in Noord-Spanje is de ooievaar net zo gewoon als de meeuw bij ons. Het zou me niks verbazen als de gemeenten maatregelen nemen om de ooievaarsoverlast te verminderen. Je kunt geen elektriciteitsmast of plat dak passeren, of er zit zo’n zwart-wit gekleurd, langsnavelig loeder op te broeden. Geen mens die ervan opkijkt. Of het moet een toevallig passerende buitenlander op een fiets zijn. De grootste plaag zagen we vandaag in en rond Ajea de los Caballeros, op onze etappe van Ayerbe naar Alagón, niet ver van Zaragoza. ’s Morgens door afwisselend heuvellandschap met een paar klimmetjes. ’s Middags over lange, saaie, rechte wegen, de ene keer met wind mee, dan weer schuin tegen. En behalve gieren hoog in de lucht, kwamen we vooral ooievaars tegen. In Ajea zagen de Spanjaarden twee Hollanders op een zeker moment zelfs stoppen en van hun fietsen stappen om de nestelende vogels te fotograferen. Dat mag wel in de krant, zag je ze denken.

 

Advertenties

10 comments

  1. Spanjaarden denken dat een bewoond ooievaarsnest geluk brengt nu het “geluk” van die meeuwen nog.:)
    Wij zijn nogal eens in Ejea de los caballeros geweest meestal op de terugreis in november KOUD !!
    Kus van Riet.

  2. Hè jongens niet te hard gaan, wij willen wel er bij zijn als jullie bij Santos aankomen. Dus een beetje sur place alsjeblieft.

  3. Aan de weersverwachting kunnen we zien, dat jullie in aantocht zijn. Gelukkig kunnen we wel wat regen gebruiken. Maar…eh..wanneer ging je ook al weer terug, Dick;-)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s