IMG_2064-001

Soms zit het mee…

Zondag 25 mei 2014

Soms zit het mee. Dan blaast het windje in de rug, glooit het terrein nauwelijks merkbaar en duiken er om het half uur slaperige dorpjes op, waarvan de bar altijd open is en dromerige meisjes met donkere ogen spotten met de tegeltjeswijsheid van mijn collega De Vlieger dat ‘de smerigste wijven de lekkerste koffie zetten’. Soms zit het tegen. Zoals buiten La Almunia de Dona Godina, vanwaar een mooi bergweggetje ons naar het dorpje Tobed moet leiden, waar een fijn hotel is. Een stelsel van gloednieuwe rotondes – die de wegenkaart en de Garmin nog niet hebben bereikt – brengt ons naar de nieuwe snelweg richting Madrid, maar wij kunnen op de fiets de oude slingerroute over de pas kiezen. Bordjes ‘Doodlopende weg’ zijn voor automobilisten. Op de fiets kunnen we overal langs. Nou ja, bijna overal. Eén of andere gek heeft opeens een stuwdam op ons traject neergekwakt, zelfs voor ons een onneembare vesting. Een eind terugrijden en via een lange, rechte, saaie, drukke, gemeen stijgende provinciale weg naar Carinena, dan maar. We rijden net tussen twee donderbuien door, eten ons verdriet weg in een restaurant en hebben overduidelijk sjans met twee flirtende dames van 79 en 81 jaar die ons bij vertrek ook nog willen zoenen. Met gemengde gevoelens vervolgen we rond half vier in de middag onze tocht richting Daroca, nog 40 kilometer verderop, over een gemene pas van 900 meter hoog, in de verte net zichtbaar onder een dreigend zwarte lucht, en… ho, wacht eens even, rijden we hier niet langs een hotel…? Soms zit het mee. Soms zit het tegen. En soms heb je dat zelf in de hand. Morgen weer een dag.

  

 

Advertenties

5 comments

 1. Nu maar hopen dat dit hotel een maaltijd serveert of dat er nog een dorpje in de buurt is. Rust lekker uit voor de dag van morgen.
  XXXXX

  1. Ja, er is een groot restaurant bij! Toen we hier net waren had ik nog helemaal geen trek maar nu denk ik alweer aan eten. Volgens mij ben ik niet aangekomen. Morgen via Daroca richting Monreal del Campo. Daar heb ik een leuk hotel gevonden. Kijken of we het redden en anders stoppen we eerder.

   Liefs voor jullie beiden,

   Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s